inapoi

Un eveniment de neratat: Festivalul Amintiri din Copilărie a V-a ediție

01.06.2018

Se apropie vacanța și se înmulțesc ocaziile în care întreaga familie poate ieși împreună în aer liber. Dacă sunteți în căutarea locurilor în care și copiii și adulții se distrează de minune, vă așteptăm în Parcul Tineretului pe 15, 16 și 17 iunie, la cea de-a V-a ediție a Festivalului Amintiri din Copilărie.

Cei care nu au ajuns la edițiile din anii trecuți trebuie să știe că, timp de trei zile, zona în care se desfășoară festivalul va fi complet schimbată: în parc vor apărea instalații surprinzătoare, mimi și statui vivante, spații pentru fel de fel de ateliere inedite și o scenă colorată care va găzdui producții dedicate spectatorilor de toate vârstele. Iar zonele de relaxare și cochetul food court vor asigura reîncărcarea bateriilor, pentru zile pline de energie.


Dacă vă place să plecați de-acasă cu temele făcute, iată câteva nume care garantează experiențe ieșite din comun și pe care merită să le urmăriți în programul festivalului:

Jekyll și ora de înghețată, Teatrul Paolo Nani (Danemarca)
Personajele lui Robert L. Stevenson, Jekyll și Hyde, și-au pierdut latura sumbră și înfricoșătoare, căpătând o aură comică, într-un spectacol plin de energie. Jekyll e un vânzător de înghețată, sensibil și introvertit, care încearcă să inventeze cea mai delicioasă înghețată din lume. Ingredientele sunt amestecate greșit și așa apare domnul Hyde – un comedian expansiv și grandoman, ale cărui eforturi de a impresiona sunt destinate să eșueze în moduri extrem de amuzante.

Ce-a fost în capul tău?, Compania Osadia (Spania)
Cine va accepta provocarea și se va așeza pe scaunele de bărbier ale celor de la Osadia va avea parte de o transformare desăvârșită. Prin machiajul sofisticat și coafatul artistic, frizerii neobișnuiți creează, din podoabele capilare ale voluntarilor, sculpturi jucăușe sau opere de artă sofisticate, imposibil de trecut cu vederea.

Cu capul în nori, Michal Svironi (Israel)
Toți ne pierdem, din când în când, în visare pentru ca mai apoi să revenim cu picioarele pe pământ. Cum ar arăta, totuși, un spațiu care să-i permită fiecăruia să rămână cu capul în nori? Zece nori plutitori și o căsuță în miniatură invită publicul de toate vârstele să asculte și să își înregistreze propriile vise. Vise frumoase sau vise stranii, toate sunt perfecte pentru a fi împărtășite în cadrul acestei instalații fermecătoare, care cuprinde și un pat de poveste, unde vă puteți întinde, pentru a deveni chiar cine visați să fiți.


Bonus: Dacă sunteți fani ai circului contemporan, veți îndrăgi cu siguranță glumele și acrobațiile clovnului Karcocha, iar daca iubiți percuția, trebuie să ascultați Batucada – spectacolul columbienilor de la Aainjaa. Dacă vă plac amândouă la fel de mult, spectacolul duo-ului La Sbrindola este pentru voi – jonglerie și percuție într-o jumătate de oră de ghidușii muzicale.

Pentru a fi la curent cu jurnalul Festivalului, urmăriți-ne pe site, chiar aici, și pe pagina de Facebook a Teatrului Ion Creangă.