Festival

Festivalul celor mai frumoase Amintiri din Copilărie vine și anul acesta în Parcul Tineretului, pentru a dărui experiențe de neuitat, construite bucățică cu bucățică, precum un puzzle uriaș în care fiecare piesă reprezintă o surpriză pregătită cu drag.

Timp de trei zile vă provocăm să ne fiți alături – cu mic, cu mare – și să vă bucurați de teatru, soare, joacă și relaxare într-un colț tihnit al parcului, departe de zgomotul orașului. Spectacole de teatru – de la producții clasice la teatru stradal, pe catalige sau cu holograme – spectacole de dans contemporan, instalații cu tot soiul de mecanisme năstrușnice, concerte, ateliere, jocuri îndrăgite ale copilăriei și numeroase demonstrații și momente de animație, vă așteaptă la scena colorată a festivalului și pe peluzele din vecinătatea acesteia.

Și nu vom împărtăși doar povești minunate, sosite de peste mări și țări, ci și puțin din nostalgia vremurilor în care ingredientele necesare unor momente de neuitat erau zilele senine și prietenii alături. Așadar, dragi părinți, lăsați grijile și rutina la o parte și lăsați-vă conduși de cei mici într-o aventură plină de emoție și candoare, care menține trează bucuria pură a copilăriei

 

Teatrul Ion Creangă

În urmă cu mai bine de 50 de ani, Harap Alb, primul personaj care a păşit pe scena Teatrului Ion Creangă, a deschis porţile fermecate ale universului poveştilor copilăriei, invitând publicul bucureştean să pătrundă în lumea plină de candoare a artelor spectacolului pentru copii. De atunci, mii de reprezentaţii de succes, sute de programe şi proiecte, zeci de turnee desfăşurate în lumea întreagă au transformat Teatrul Ion Creangă într-una dintre cele mai prestigioase instituţii de spectacol din ţară, într-un teatru pentru întreaga familie, dedicat comunităţii.

Anual, peste 50.000 de spectatori vizionează spectacolele teatrului (de la teatru non-verbal la basme muzicale, de la clovnerie la dans contemporan), instituția propunându-și ca toate producțiile sale să reprezinte întâlniri relevante între micii spectatori şi artele spectacolului, experiențe semnificative, menite să inspire, să bucure și să îndemne la reflecție.

Echipa

director festival: Gabriel Coveșeanu
director tehnic: Manuela Răduț
director economic: Liliana Măndilă
director artistic: Gabriel Iencek
consultanți artistici: Lucian Ghimiși & Alina Moldovan
coordonator program ediția VI: Anca Scurtu

coordonator relații internaționale & ateliere: Corina Petrache
coordonator invitați români & animație: Alexandra Mihăilă
coordonator jocurile copilăriei & animație: Ciprian Niculae

coordonatori producție și logistică: Florin Scarlat, Raluca Vasilescu, Florin Perju
asistenți de producție: Ionuț Leopea, Alexandru Serotencu, Andrei Răduț
coordonator tehnic: Iulian Barbu
coordonator cazare: Alina Dobrinescu
coordonator transferuri: Marius Scarlat

coordonator comunicare & parteneriate: Delia Apostol-Hanzelik
coordonator grafică: Daniela Florea

coordonator financiar: Cristina Banciu
coordonator resurse umane: Adela Stancu
coordonator achiziții: Mădălina Iacob
consilieri juridici: Nicoleta Claudia Popa, Luciana Zaharia-Oblu

coordonatori AminTeam: Ana Scărlătescu & Andreea Mera

design ambiental: The Poster
grafică și ilustrație: Ioana Trușcă
texte: Iulia Rîpan
foto: Mihnea Ratte, Tiberiu Răducu, Oana Turcu
video: Marius Sfetea, Cristian Sfete
 
Și întreaga echipă tehnică și administrativă a Teatrului Ion Creangă.