inapoi

Aventurile copilăriei se sfârşesc întotdeauna cu bine!

22.06.2015

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Interactiv „Amintiri din copilărie”, organizat de Teatrul Ion Creangă, a avut loc între 12 şi 14 iunie, transformând Parcul Kiseleff într-o oază de umbră şi poveste și oferindu-le, celor mici și mari deopotrivă, şansa să petreacă împreună, jucându-se.

Timp de trei zile, copii, părinţi şi bunici s-au plimbat printre nori şi baloane de săpun, au făcut cunoştinţă cu mimi, statui vivante surprinzătoare şi fel de fel de personaje prietenoase. La atelierele de creativitate, micii artişti au pictat numeroase opere de artă pe lemn, carton sau pânză, au modelat animale fantastice din lut, şi-au creat propriile jocuri şi jucării, iar cei care și-au dorit, au putut deveni pentru scurt timp: animale simpatice, personaje din desenele animate sau fluturi cu aripi colorate.

Parcul Kiseleff a găzduit cea mai recentă premieră a Teatrului Ion Creangă – Cartierul poveştilor. Conceptul regizoarei Michal Svironi din Israel a prins viaţă, în scenografia spectaculoasă a Andreei Săndulescu. Peste 100 de spectatori au devenit vecinii celor cinci căsuţe în miniatură, i-au cunoscut şi i-au ajutat pe locuitorii lor excentrici. Alte cinci spectacole în aer liber, interactive şi antrenante, au avut loc pe scena din Parcul Kiseleff, trezindu-le copiilor pofta de a merge la teatru.

Cel mai aşteptat moment al Festivalului, Parada celor mai spectaculoase personaje, a bucurat peste 2500 de spectatori, care s-au alăturat alaiului de pe Șoseaua Kiseleff. Din poveşti s-au desprins zâne bune şi prinţi chipeşi, maşini de epocă şi dragoni, elevi studioşi, balerine graţioase şi sportivi curajoşi, iar muzica nonconformistă a fost asigurată de invitaţii din străinătate, Clown Band (Italia) şi Groove Onkels (Germania). Atmosfera de sărbătoare s-a menţinut în parc, unde trupele invitate în Paradă au susţinut ateliere şi demonstraţii, spre încântarea celor care s-au plimbat agale de la atelierul de circ, la demonstraţia de skateboarding, de la atelierul de mandale florale la demonstraţia câinilor poliţişti.

Festivalul Interactiv „Amintiri din copilărie”, ajuns la cea de-a doua ediţie, a fost mai colorat, mai voios, mai surprinzător. Zâmbetele şi privirile captivate ale participanților de toate vârstele au răsplătit din plin eforturile actorilor, artiştilor plastici şi ale tuturor invitaţilor Teatrului Ion Creangă. Cele trei zile de Festival au dezvăluit faptul că personajele de poveste încă trăiesc în această lume.